gascon | français | English |
lo peirasshil | le persil | parsley |
lo piston | le "pistou", basilic | basil |
lo pimbo | le thym | thyme |
l'alh | l'ail | garlic |
la ceba | l'oignon | onion |
l'escalonha | l'échalote | shallot |
l'àpit | le céleri | celery |
la carchòfa | l'artichaut | artichoke |
lo porret | le poireau | leek |
l'espargue | l'asperge | asparagus |
lo cep, ceth | le champignon | mushroom |
l'ensalada la leituga |
la salade la laitue |
salad lettuce |
lo caulet lo caulet flòri |
le chou le chou-fleur |
cabbage cauliflower |
la cuja | pumpkin | la citrouille |
lo cogom | cucumber | le concombre |
la cogordeta, cocurla | la courgette | zucchini |
lo viet d'aso | l'aubergine | eggplant |
lo peberòt | le poivron | bell pepper |
lo pipèr | le piment | chili pepper |
la hava gròssa | la fève | broad bean |
la hava, havòla, la mongeta |
le haricot | bean |
lo tecon | le haricot vert | green bean |
lo céser lo céser becut, garbaish |
le petit pois le pois chiche |
pea chickpea |
las lentilhas | les lentilles | lentils |
la cereala | la céréale | cereal |
lo blat, hroment | le blé, froment | wheat |
lo uèrdi, balharc | l'orge | barley |
la civada | l'avoine | oat |
lo segle | le seigle | rye |
lo milhoc | le maïs | maize, corn |
la trufa | la pomme de terre | potato |
lo nabet, l'arraba | le navet | turnip |
lo blet, la bletarraba | la betterave | beet, beetroot |
la bastanèga | la carotte | carrot |
lo rafe | le radis | radish |
l'avocat | " | avocado |
l'oliva verda/negra | l'olive verte/noire | green/black olive |
la tomata | la tomate | tomato |